Cambio Healthcare Systems’ grundlæggere, topledere og Investcorp er nået til enighed om at købe alle aktier i Cambio Healthcare Systems AB (Cambio) af Valedo Partners Fund II AB. Valedos investering i Cambio i 2012 var medvirkende til at gøre Cambio til en af Nordens førende leverandører af e-sundhed. Med Investcorp som ny hovedejer og partner får Cambio adgang til øgede ressourcer i form af blandt andet ekspertise og kapital, som kan være drivkraft for vækst og gøre det muligt at implementere langsigtede investeringer, der understøtter den fortsatte udvikling og ekspansion på nye og eksisterende markeder.

Investcorp blev grundlagt i 1982 og er i dag et førende globalt investeringsselskab med 400 ansatte i Europa og resten af verden. Selskabet har fokus på investeringsmuligheder i mellemstore virksomheder med en stærk ledelse, sund økonomi, en førende stilling i branchen og gode vækstmuligheder. Porteføljen omfatter teknologi- og softwarevirksomheder, hvoraf næsten 10 % befinder sig i sundhedssektoren.

  • “Vi er meget glade for at have fundet en partner i Investcorp – ikke mindst på grund af selskabets anerkendte ekspertise inden for udvikling af teknologi- og softwarevirksomheder samt ambitionerne inden for e-sundhedssektoren. Kombineret med selskabets konsekvente tilgang med fokus på langsigtet værdiskabelse i investeringsvirksomhederne understøtter de nye ejere Cambios fortsatte udvikling. At vores grundlæggere og andre i topledelsen fortsat investerer betydeligt i virksomheden, giver en styrke og stabilitet, og vi ser frem til at fortsætte Cambios vækst med hjælp fra Investcorp,” siger Peter Gille, CEO i Cambio Healthcare Systems.

Cambio har ekspanderet kraftigt i de seneste år og har aktuelt omkring 600 medarbejdere. Kunderne befinder sig primært i Danmark, Sverige og Storbritannien. Sammenlagt er der flere end 150.000 brugere af virksomhedens softwaresystem.

  • “Cambios markedsposition og vækstpotentiale gør virksomheden til en interessant investeringsmulighed for Investcorp. Cambio er en af de førende udbydere af e-sundhed i de nordiske lande og har de seneste år udviklet sig hastigt. Man har både lanceret en række nyskabende softwareløsninger, tiltrukket et større antal nye kunder og intensiveret samarbejdet med eksisterende kunder. Vi ser meget frem til i samarbejde med Cambio at udvide aktiviteterne på en lang række markeder og etablere Cambio som en førende virksomhed på verdensplan”, siger Daniel Lopez-Cruz, Head of European Private Equity fra Investcorp.

Aftalen forudsætter godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder.

Yderligere oplysninger:
Peter Gille, CEO
+46 70-8250014

Om Cambio Healthcare Systems:
Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret omfattende IT-løsninger til virksomheder og offentlige kunder i sundhedssektoren. Cambio er i dag en af Nordens førende e-sundhedsvirksomheder, der tilbyder intelligente, pålidelige og brugervenlige løsninger, som forbedrer patientplejen og patientsikkerheden. Cambio er førende på markedet i de nordiske lande og udbyder sundhedsinformationssystemer tilpasset regionerne samt kommunale driftssystemer. Cambio er således en førende leverandør med en omfattende portefølje til hele sundheds- og velfærdsområdet med det mål at tilbyde de mest innovative digitale løsninger til regioner og kommuner.
www.cambio.se

Om Investcorp:
Investcorp er en førende global forvalter af alternative investeringer såsom virksomheder og fast ejendom. På baggrund af en ny vision har Investcorp lanceret en ambitiøs vækststrategi, der bygger på sund fornuft. Selskabet vil fortsætte med at lægge vægt på at skabe værdi via en disciplineret investeringstilgang inden for fire forretningsområder: virksomhedsinvesteringer, fast ejendom, absolute return-investeringer og kreditforvaltning.
Pr. 30. juni 2018 forvaltede Investcorp Group investeringer for i alt USD 22,6 mia., herunder også aktiver, der forvaltes af andre forvaltningsselskaber, samt aktiver, hvor Investcorp har en rådgivende rolle og modtager betaling på baggrund af den forvaltede formues størrelse.
Siden begyndelsen i 1982 har Investcorp indgået mere end 175 handler med virksomhedsinvesteringer i USA, Mellemøsten, Nordafrika og Asien i en række forskellige sektorer såsom detail og forbrugerprodukter, teknologi, virksomhedsydelser og industriselskaber samt mere end 600 investeringer i fast ejendom fordelt på både erhverv og boliger i USA og Europa med en transaktionsværdi på over USD 57 mia.
Investcorp har en medarbejderstab på ca. 390 ansatte fordelt på kontorer i Bahrain, New York, London, Abu Dhabi, Riyadh, Doha og Singapore. Yderligere information om bl.a. de seneste perioderegnskaber med oplysninger om de forvaltede aktiver kan findes her:
www.investcorp.com
www.twitter.com/Investcorp @investcorp
www.linkedin.com/company/Investcorp

Om Valedo:
Valedo er en selvstændig svensk investeringskoncern, der investerer i veldrevne små og mellemstore virksomheder i de nordiske lande. Valedo har fokus på virksomheder med tydelige vækst- og udviklingsmuligheder, som med hjælp fra Valedo kan øge hastigheden i virksomhedernes vækst. Ved at være en aktiv ejer, der bidrager med både kapital og ekspertise, understøtter Valedo de virksomheder, der investeres i, så de kan indfri hele deres potentiale.
www.valedopartners.com